»      Sajti Honlapja      «    »      Saitos Norbert Weboldala      «

www.sajti.com
 
   A Szív Vonala az illető érzelmeiről árulkodik, hogyan fejezi ki azokat; ezenkívül még az egészségre vonatkozó jelzéseket is nyerhetünk, ha alaposabban megnézzük. Ennek a vonalnak más a kiindulási pontja, mint az előző kettőnek, melyek a tenyér azon oldaláról indulnak ki, amelyiken a hüvelykujj található. Minél hosszabb ez a vonal, annál több érzelmet hordoz birtokosának személyisége. Ha a szív vonala egyenes, akkor az illető gondolatai uralják érzelmeit: előbb gondolkodnak, majd csak utána beszélnek. Amennyiben a vonal kanyargós, az adott személy szentimentális, megérzései alapján dönt és nyíltan nyilvánít érzelmeket. Mély és folytonos vonal esetében az illető elfogadja érzelmeit és elégedett azokkal; ellenkező esetben - ha a vonal törött, láncszerű, elmosódott - az adott személy gyakran rabja érzelmeinek, úgynevezett 'hangulatember'. Látási zavarokra utalhat az, ha a szív vonalán a gyűrűsujj alatt a vonalak egy kis 'szigetet' alkotnak.

   A Sors Vonala nem mindig található meg a tenyéren. Ha azonban jelen van, akkor egy hozzáértő személy behatárolhat eseményeket a kéz tulajdonosának életében. Ez a vonal az illető karrierjének változásáról, a függetlenségéről, a személyes akaraterejéről és azon képességeiről árulkodik, amelyekkel megbirkózik a környezetében beálló változásokkal. Nem annyira vészes a helyzet azonban, ha a Sors Vonala nem látható a tenyéren - egyes állításokkal ellentétben. Utalhat arra, hogy a tenyér tulajdonosának életét a körülmények irányítják, vagy akár egy túlságosan befolyással bíró szülő. Azt is jelentheti, hogy a tulajdonosa nyitott, sodródik az élettel és gyakran spontán döntéseket hoz, amelyek befolyással bírnak sorsának alakulására. Amennyiben a vonal teljes egészében jelen van, akkor a személy nagyon kiegyensúlyozott belsővel rendelkezik. Ha törött a vonal, akkor az utalhat egy, az életben bekövetkező nagy változásra, mint például egy nagy költözködésre, munkaváltásra vagy a kapcsolataiban bekövetkező változásra. Az Élet Vonalában jelen lévő vonaltörés is utalhat erre.

    A Nap Vonala sok hozzáértő szerint a szerencse és a siker jelzője. Ez a vonal jelzi a tehetséget, ezt figyelembe véve határozható meg a többi vonal pontossága is. Alapjában véve azt jelzi, hogy tulajdonosa könnyen barátkozik, könnyen keres pénzt és képes magának jó nevet szerezni. A teljes vonal a tenyér alján kezdődik és egészen a gyűrűsujj aljáig fut. Jelzi még a kreativitásra való hajlamot és azt a magabiztosságot, amelynek segítségével sikeresen használhatja fel tehetségét az adott illető azért, hogy lehetőségek szerint közismertségre tegyen szert. Ha ez a vonal rövid és a tenyérnek csupán a felső részén látható, akkor az utalhat arra is, hogy a siker később jön el és a tenyér tulajdonosa későn érő típus lehet.