»      Sajti Honlapja      «    »    «  
www.sajti.com - Sajti Honlapja - logo
www.sajti.comKépek   Szabadidő   Család   Hasznos   Környezet

Árulkodó íróasztalokKapcsolódó oldalak

Civilizációs betegségek »
Öregszünk »
Gondolatok »

             A hivatali íróasztal rendje, állapota angol szakemberek szerint minden elárul a mögötte ülő emberről. Szerintük semmi sem olyan árulkodó a munkatársakat tekintve. Az íróasztalok rendje szerint különböző típusok ismertek.

                      A lim-lom íróasztal.
             Ennek gazdája telerakja asztalát csecsebecsékkel, műanyag állatkákkal, babákkal, trükkös öngyújtókkal. Olyanokkal, amelyeket az ember csak a harmadik sör elfogyasztása után vesz meg egy kocsmából való távozás után. A pszichológus szerint az a személy, aki ilyen tárgyakkal rakja tele asztalát, érzelmileg szeretne kötődni és ki akar lépni a technika hideg, racionális világából.

                      A tükörsima íróasztal.
              Itt minden esetben rend honol: csak a telefon, PC és az akták sorjáznak. Az ilyen ember képes mereven elválasztani a privát és a hivatali életét. Nem az a típus, akivel a kollégák szívesen beülnének egy kávéra valahová.

                      A dzsungel típusú íróasztal.
              Ezen minimum 3-4 növény díszlik. Ezek mögött nyugodt, kiegyensúlyozott emberek ülnek, akikre számítani lehet, aki szívesen magukra vállalják a felelősséget.

                      A kaotikus íróasztal.
              Ezen festői összevisszaságban minden megtalálható a gémkapocstól az uzsonnamaradványig, régi újságok foszlányai és tollak összevisszasága. A pszichológus szerint ezeknek az embereknek többnyire gyorsan vág az eszük, átlátnak a dolgokon és a komplikált esetekre is hamar meglelik a választ.

                      A meghitt, családias típusú íróasztal.
              Az ilyen tele van a gyerekek, a család vagy a kedvenc háziállat fényképeivel. Ezek az emberek igen sérülékenyek és lehetőség szerint kerülik a konfliktusokat. Ők tesznek a legtöbbet a munkahelyi közösségért, el nem mulasztanák senki születésnapját megünnepelni. A legszívesebben munkatársaikat is egy meghitt család tagjainak tekintik.
 

    Powered by
ESZ Webdesign © 2007
Támogatásával