»      Sajti Honlapja      «    »    «  
www.sajti.com - Sajti Honlapja - logo
www.sajti.comKépek   Szabadidő   Család   Hasznos   Környezet

Öregszünk, öregedési tünetekKapcsolódó oldalak

Civilizációs betegségek »
Emberré vállas »
Gondolatok »
      Az idei gólyák közül sokan 1986-ban születtek.
      Ekkor Te már tudtál osztani, szorozni, sőt egyenleteket megoldani. Nekik nem mond semmit a Reagen-korszak, és nem is hallottak az ellene elkövetett merényletről –, gyerekek voltak az Öböl-háború idején. A pápa – emlékezetük szerint – mindig is II. János Pál volt. Soha nem énekelték, hogy We are the World, we are the children, és amikor Garcia Marquez megkapta az irodalmi Nobeldíjat, még olvasni sem tudtak.
     Négyévesek voltak, amikor széthullott a Szovjetunió. Nem emlékeznek a hidegháborúra és csak egy Németországot ismernek – akkor is, ha az iskolában megpróbálják nekik elmagyarázni, hogy valaha kettő volt. Túl fiatalok ahhoz, hogy emlékezzenek a Challenger katasztrófájára.
     Számukra mindig létezett az AIDS. A CD egyéves koruk óta kapható. Nem volt soha hagyományos lemezjátszójuk, nem játszottak soha fakockákkal. Sokan azt sem tudják, hogy milyenek voltak régen a tévékészülékek, sőt, sokan közülük nem is láttak soha fekete-fehér tévét -, a hétfői adásszünetet is csak hallomásból ismerik. Nem tudják elképzelni, hogy milyen lehetett a világ távkapcsoló nélkül. Hét évvel azután születtek, hogy a Sony piacra dobta a walkmant.
     Nekik a görkorcsolyának mindig egy sorban voltak a kerekei. És akkor még nem beszéltünk róla, hogy milyen természetesnek veszik a mobiltelefont, vagy a PC-t. Pi-szi? Lehet, hogy sohasem látták a Futrinka utcát, vagy a Magyar Népmeséket. Nem olvasták a Pöttyös Pannát. Számukra Michael Jackson mindig fehér volt, és nem értik, hogy táncolhatott valaha John Travolta. Nem ismerik a Hazárd megye Lordjait vagy a Starsky és Hatchot, azt hiszik, hogy a Charlie angyalai a tavalyi évad újdonsága.
     És itt még sorolhatnám a szabad szombatot, az iskolatejet, a reklámmentes filmeket – és összesen két csatornát -, vagy az úttörő- és építőtáborokat, az őszi szüretet
Gondolj bele, hogy ezek az emberek már egyetemre járnak! Ők a mai fiatalok. Íme néhány bizonyíték, hogy öregszel! Egy. Érted a fenti szöveget, és mosolyogsz rajta. Kettő. Férfi vagy és már nincs lelkiismeret-furdalásod, ha nemet mondasz egy nőnek. Három. Nő vagy és végre igent tudsz mondani egy férfinak, és még lelkiismeret-furdalásod sincs. Elmész egy strandra, és el tudsz tölteni egy napot úgy, hogy nem mégy bele a vízbe.
     És miután elolvastad ezt a levelet, úgy döntesz, hogy elküldöd egy barátodnak, mert biztosan tetszeni fog neki.
    Powered by
ESZ Webdesign © 2007
Támogatásával